Ida's site, deel 1

Dit is deel 1 van Ida's site. Hier staat deel 2.

Gythion (18 - 22 april)


Ik laat zien hoe lekker ik inktvissen vindt.

Mama ging op de steentjes letters maken en dan ging ik er woordjes mee leggen. En mama ging er ook een paar leggen zodat ik ze kon lezen. We hebben er ook taaloefeningetjes meegemaakt. Mama verzint altijd taaloefeningetjes.

Tocht door Mani (15-22 april 2006)


In de hangmat speel ik vaak dat het een soort bootje is. En tijdens schoolwerk lig ik er vaak heerlijk in te lezen!
Op dit strandje had ik een leuk plekje gevonden in de schaduw van de bomen. En daar gingen we een soort huisje maken. We hebben dat huisje gemaakt van takjes en stenen.

We hadden een heeeeeele lange wandeling gemaakt. Maar ik vond het toch leuk! Ik vond de wandeling leuk omdat we klommen en klauterden en omdat het best mooi was. We rustten wel wat weinig uit. Maar daarna gingen we heerlijk lekker lang uitrusten met een ijsje. Roel en papa kregen geen ijsje, want die gingen terugklimmen om de camper op te halen.

We zijn in een heeeeeeele mooie grot geweest. En daar hebben vroeger mensen in gewoond. Dat weten ze omdat ze er sporen van hebben gevonden. Ze zijn door een aardbeving gevlucht.

 We hebben een soort hele mooie steen gezien, en die glinsterde zelfs. We hebben er in een bootje gevaren en een heel klein stukje hebben we ook gelopen.

Als het regende, dan ging het water heel langzaam door het steen heen, en daardoor regende het in de grot altijd. En daardoor ontstonden er druipstenen. Ik vind die druipstenen heel mooi!


Hier waren we in een stadje (Vathia) en daar waren allemaal torentjes in plaats van huisjes. Dat is zo omdat de mannen altijd ruzie maakten. En daarom gingen ze nooit naar buiten, anders schoten ze elkaar dood. En de vrouwen konden lekker wel naar buiten.

Op dit strandje hebben Roel en ik een soort kasteel gebouwd. Nou ja: hij was nog niet af, we hebben alleen een stukje van de muren gemaakt. Verder konden we niet omdat we toen weg moesten.
 
Hier werd ik opgebeld door mijn klas, omdat ik jarig was! Ze gingen voor mij zingen. Daarna ging ik nog eventjes praten met Noa. En toen viel de telefoon uit. Daarna belde de juf vlug terug. Ik vond het heel leuk dat ze belden, maar ik werd wel een beetje verlegen!

7 jaar!!

We hebben mijn verjaardag al gevierd! Want ik wilde dat heel graag in het huisje doen. En we zouden voor mijn verjaardag al vertrekken. Ik kreeg leuke kadootjes en we hebben een Winx-speurtocht gedaan. Een vriendje van ons, een Duits kindje dat Winn heet, was er ook.


papa was de trol waartegen we moesten gaan vechten. Met twee dingen: bellenblaas en met een geheim wapen. Hij verzwakte steeds als hij werd geraakt.

Toen hij genoeg was verzwakt pakten we hem eerst z'n bezem af, en daarna duwden we hem in het zwembad.


Zingen tijdens schooltijd. Ik mocht op de stoel. Ik had tractaties geknutseld.

Pilos (vanaf 27 maart 2006)

Ik was met mijn kleren aan op de rotsen aan het spelen. En toen zat ik ineens met mijn gatje in het water! En toen waren mijn kleren nat! Maar dat weten jullie denk ik wel, als ik met mijn gatje in het water heb gezeten! Ik vond een echt heeeel mooie schelp. Maar jammer genoeg zat er een heeeel eng beestje in. Weet je waarom hij zo eng was? Omdat hij een rooie hoorn had. Volgens ons was dat zijn neus. Nou, wij hebben geen rooie hoorn als neus, h?
 
Lekker een beetje regendruppels maken. Alsof ik een prinses ben en de druppeltjes voor me neervallen en zich overgeven! We waren hier op rotsen waar je heeeerlijk kunt klimmen. Roel en ik gingen steeds badjes uitvinden. Een keertje ben ik met mijn voet klem geraakt en dat deed pijn. En ik ben een keer gevallen, toen wist ik mezelf nog nt vast te pakken. Maar ik had toen wel een heel erge schaafwond opgelopen.

Ik heb het ook koud gekregen. En Roel ging toen steeds hele lekkere warme badjes voor me zoeken. Lekker uit de wind en in de zon. Dat vond ik wel fijn, dat Roel dat deed! Papa ging ook badjes uitzoeken. Hij zei toen dat hij een badje had gevonden met historische dino-eieren. We wisten wel dat hij een grapje maakte, het waren maar gewone stenen die een beetje leken op historische dino-eieren! Ik mocht ook op papa's schoot zitten, op een beetje puntige rotsen. En toen ik er weer vanaf ging, had papa een tekening op zijn billen!

We zijn naar het paleis van Nestor geweest. En daarna gingen we naar een museum. En weet je, daar waren heel veel Nederlanders die iets hadden gemaakt. Zoals bijvoorbeeld een plattegrond van het paleis van Nestor. Ze hadden in het paleis ook scherven gevonden van schilderijen. En daarvan heb ik nagetekend. Ze hadden eigenlijk maar heel weinig van dit schilderij gevonden. De rest hebben ze er allemaal bij verzonnen! Ze hadden er dus heel veel bij verzonnen!
Mama en ik hebben samen een leeshoek gebouwd. Want die hadden we hier niet, en dus hebben we er zelf eentje gemaakt. Met een soort dakje. Maar die stortte in. Daarna heb ik zelf weer een leeshoek met een dak gemaakt, maar dan ietsje stabieler. De twee jongens en mama waren zo lui dat ze gewoon lekker thuis bleven. Maar papa en ik zijn naar een strandje en een grot geweest. Die grot was heel hoog in de bergen. Dat was heel leuk. Er binnen waren een soort beelden van goden.

Het kan best zijn dat er vroeger mensen in de grot hebben gewoond. Toen de huizen nog niet waren uitgevonden. Om licht te maken maakten ze zo'n vuurtje. En als het nacht was, bliezen ze het vuurtje niet helemaal uit, maar lieten ze de kolen zo'n beetje gloeien. Dan konden ze de volgende dag het vuurtje weer aanblazen en hoefden ze niet steeds weer een ander vuur te maken.

     

Nafplio (25 - 27 maart 2006)


Dit is de mooiste foto van de drie foto's die ik heb gemaakt. Ik vind hem zelf ook best mooi.

Ik dicteer mama altijd wat mama moet schrijven op mijn pagina. Maar deze keer had ik het in mijn schrijfboekje zelf geschreven. En daarna ging ik het overtypen en de fouten eruit halen. De woordjes die ik fout had geschreven, daar stonden rode driehoekjes zonder een onderkantje onder. Ik moest op de rechtermuisknop drukken en dan stonden er een paar woordjes waar ik uit kon kiezen. Bij eentje daar kende ze het woordje helemaal niet. Namelijk bij trappetjes. Mama heeft dat woordje toen voor mij voor-geschreven en daarna typte ik het over.

De burcht beklimmen (geschreven door Ida)

 We hebben een burcht beklommen met 999 treden.  Boven hebben we fruit gegeten en we hadden  prachtig uitzicht. We hebben trappetjes beklommen en we zijn in poortjes geweest.

Ik mocht 10 fotos maken maar Roel viel en toen had  ik er nog maar 3 gemaakt.


We zijn op een bootje geweest naar een burcht op een eilandje. Dat vond ik ook heel leuk, maar het was een klein beetje een klein eiland. We hebben er ook gespeeld. Gerrit met zijn trui en ik met mijn vest. We gooiden ze dan in de lucht en dan zagen we naar welke kant de wind waaide. Want die blies onze trui of vest die kant op!

Hier waren we in een kerk van Nafplio. Ik vind dat altijd best leuk, kerkjes. Dan kijk ik naar de schilderijen die er hangen en naar het goud dat er is, want dat is cht goud! In deze kerk mocht ik een kaarsje aansteken. Toen ik dat kaarsje had aangestoken mocht ik een wens doen. En ik wenste dat iedereen vrienden was.

Bij het strandje van Nafplio hebben we gezwommen. Voor de eerste keer! En daar heb ik ook een hele mooie schelp gevonden. En die heb ik nu nog steeds. Ik dacht dat ik hem ergens had laten liggen, maar dat was blijkbaar toch niet zo.
We hebben op het eilandje met de burcht een nieuw spelletje uitgevonden. Ik gooi dan een steentje in de zee. En de jongens moeten dan in de kring gooien die ik met mijn steentje in het water heb gemaakt. De jongens moeten dan niet te lang wachten, anders wordt de kring te groot, en dt is niet eerlijk!

Athene (20 - 25 maart 2006)


We zijn in Athene geweest en daar gingen we de Acropolis bekijken. Dat vond ik heel leuk. Maar soms vond ik het eventjes niet zo leuk. Soms vond ik dat we het wel een beetje gezien hadden en dan vonden de anderen dat niet. Zo ging het ook met de jongens.

Toen ik deze foto van de Acropolis zag, dacht ik even dat ik een foto van Delphi zag. Eigenlijk vind ik Delphi en de Acropolis een beetje op elkaar lijken. Die gebouwtjes die er staan vind ik erg op elkaar lijken. De kleuren lijken op elkaar en de vormen ook. Al die kolommen en zo lijken zo op elkaar vond ik.


Hier waren we net klaar met de Acropolis en zijn we op rotsen gaan klimmen. Dat vond ik ook best leuk.

Hier zit ik in een park een beetje te dansen na de lunch. Want we hadden daar geluncht. Het was een leuk park. In een ander deel van dit park was ook een hele leuke speeltuin. En dat vond ik ook heel leuk.

We zijn ook in een taxi heel erg ver naar boven gegaan en toen hadden we heel erg veel uitzicht. Toen konden we ook het park zien waar we net in geweest waren. Zelfs van hier leek het park heel groot!

We zijn ook naar een kindermuseum geweest. Daar hebben we koekjes gebakken en chocolade ingepakt. Iedereen deed een piepklein stukje van het inpakken. Ik legde steeds twee papiertjes op elkaar en gaf die dan door aan mijn vader. En keer mocht ik doen wat mijn vader eigenlijk moest doen. Dat was die twee papiertjes in een pers drukken.

Delphi (19 maart 2006)

We zijn hier in Delphi. We gingen daar naar dingetjes kijken, en ze denken dat Delphi het middelpunt van de aarde is. Dat dachten ze vroeger. Vroeger toen was daar een gat en er kwamen allemaal gassen uit. Er zat iemand die de gassen inademde en dan ging ze wartaal uitslaan. Je kon er vragen stellen. En dan gingen priesters de wartaal vertalen in antwoorden.
Hier was ik in het theater van Delphi aan het dansen. En rechts was ik met mijn vader aan het acrobatiek doen. Ik vond het acrobatiek doen wel wat leuker dan het dansen, omdat ik bij het acrobatiek wat meer deed. Hier zie je dat ik op papa's knien sta, en met n handje papa's hand vast houdt,en met het andere handje zwaai ik. Dat is heel wat moeilijker dan je denkt!
Er groeiden heel veel bloemetjes in Delphi. De meeste waren lichtgeel. Er waren ook donkergele.

Hier was ik met mijn broer bloemetjes aan het plukken. Rechts hadden we al een hele mooie grote bos. We gingen onze bloemetjes bij elkaar houden om te kijken hoe een grote bos het bij elkaar zou zijn.

Dit is de sfinx. Roel en ik hebben de sfinx nagetekend. We hebben ook een leeuw nagetekend. Die had een soort armen, en die waren heel mooi versierd, alleen zonder handen. En die hebben we ook getekend. Dus alleen maar het hoofd van een leeuw.

De sfinx had een mensenhoofd, vleugels van een vogel, en de staart, benen en buik van een hond. Dus eigenlijk was het een mensvogelhond. Maar het heet een sfinx. Deze sfinx stond in het museum van Delphi.


Mijn tekening van de sfinx

Roel en ik tekenen

Dit is de leeuw met die rare armen.

War Child in Mostar

We gingen naar Mostar, daar gingen we op bezoek bij een man van War Child. War Child dat is een organisatie die oorlogskinderen helpt. Die kinderen zijn vaak heel verdrietig door de oorlog. Kinderen maken bij War Child muziek en ze knutselen er. War Child geeft lichtpuntjes in een donker leven! Dat zal Noa wel gezien hebben op de spaarpot bij het grotemensenfeest dat we hebben gegeven. En in die spaarpot hebben wij toen heel wat geld voor War Child gespaard. We hebben 1000 euro gebracht. Misschien hebben we niet zoveel opgehaald. Maar wat we niet hebben opgehaald dat betalen we zelf. Met die 1000 euro die wij voor hun hebben verzameld kunnen ze nog meer kinderen helpen.

Op bezoek bij de school van Zena en Amir (9 maart 2005)

Ik ben op de school van Zena en Amir geweest. Ik vond het heel leuk. Jammer dat ik de taal niet sprak.


Amir en ik

Amir (rechts) met zijn vriendje.

Amir zit in een klas waar alleen maar jongens zijn.
Ik was een beetje jaloers op die school omdat er een heleboel lokalen waren. Knutsellokalen, tekenlokalen, muzieklokalen en biologie en technieklokalen. Zij doen bijna alle lessen in een andere klas dan hun eigen klas. Overal op deuren enzo hingen leuke tekeningetjes. Ze hebben heel leuke schooluniformen, omdat je dan niet wordt uitgelachen als je bijvoorbeeld in een pimpelpaars jurkje komt binnenwandelen. Daarom hebben ze allemaal dezelfde kleren aan. Want als iemand een ander kind uitlacht, dan lacht hij ook een beetje zich zelf uit.

Ze hebben ook een mini-moskee. Daar kan je bidden. Ik vraag me af waarom wij dat niet op mijn school hebben.

De juffen en meesters mogen hier in deze binnentuin thee drinken. Ze hebben ook nog een leerkrachtenkamer.

Zena zit in een klas waar alleen maar meisjes zijn.

Iglo gebouwd!


Hier zijn wij een iglo aan het bouwen. Ik haal steeds sneeuw, en help ook met bouwen. Maarten, Roel en ik maken de iglo.

Hier haal ik sneeuw. Ik maak sneeuwblokken voor het dak.

Hier is de iglo klaar. Dit ben ik in de iglo. Vind je het mooi met mij er in?

Dit zijn Roel en ik. Tijdens het bouwen staan wij samen in de iglo.
Hier staan nog meer foto's van het iglo bouwen.

Mooie tekeningen die ik onderweg heb gemaakt

     

Dit zijn twee mooie vlinders. Die heb ik onderweg gemaakt. Hier zijn we bij Zena, Amir en tante Maha op bezoek in Sarajevo.

Eerste skiles

Dit is een tekening van mij. Dit heb ik speciaal voor de website getekend. Hier ben ik met de juf. Want eerst kon ik het nog niet goed en ging ik dus met de juf. Maar later ging het beter en dus kon ik toen alleen.

Op weg naar Sarajevo


Hier waren we pas net op reis. En we gingen eventjes stoppen. Hier speel ik in een speeltuintje, in de vorm van een doormiddengehakte boot.

Vandaag vond ik zenuwslopend. We hebben de hele dag in de camper gezeten. Dan kan je maar hartstikke weinig bewegen. Hier staat meer over de eerste dag. Maar de reis was wel leuk, want er waren allerlei leuke dingetjes. Dat zie je wel in de rest van dit hoofdstuk. Dag, tot in de rest van dit hoofdstuk!


Hier waren we pas net op reis. Hier rijden we door de bergen. Er zijn twee lagen: de onderste laag is gewoon als er geen sneeuw ligt. De tweede laag is de sneeuw. Er was sneeuw onderweg, alleen niet zoveel sneeuw als hier in Sarajevo.
 
 

 Voorstellen

 Ik ben Ida. Ik ben 6 jaar, ik word op 17 april 7 jaar en zit in groep 3.

Ik houd veel van knutselen, tekenen en spelen met bijvoorbeeld knuffels. En ik houd heel veel van mooie verhalen. Papa en mama lezen veel voor en daar geniet ik van. Ik kan zelf ook goed verhalen verzinnen, en die speel ik dan na, of ik maak een boekje met tekeningen over mijn verhalen. Ik heb al leren lezen in groep 3, ik zit nu al in AVI 3.

Hoofdstuk 1: waarom ik de wereldreis niet leuk vind.

Als we gaan barbecuen moet ik bijvoorbeeld een hele tijd wachten tot de marshmallows mogen. Ik vind het saai om mooie dingen te zien en daarom een hele tijd te moeten lopen.

Hoofdstuk 2: waarom ik de wereldreis wel leuk vind.

Als ik jarig ben op wereldreis, en we zijn 'schooltje' aan het doen, dan ga ik mijn broers trakteren. Daarvoor hoop ik iets te knutselen. En misschien lukt het om een soort kinderfeestje te geven. Eigenlijk is de wereldreis een soort van 'leventje spelen'. We gaan schooltje 'spelen', want het is niet een echte school, maar wel met echt schoolwerk, maar toch noem ik het 'schooltje spelen'. En we gaan het feestje spelen. Dat vind ik allemaal wel leuk. En we gaan onderweg ook tekenen en schilderen. Dat vind ik ook leuk. En deze website vind ik ook leuk.

Noorwegen 2005: Meestal houd ik niet van wandelen, maar hier wel: we liepen naar sneeuw!! Dat was wel cool zo in de zomer! Barbecuen: lekker marshmallows grillen. De rest van barbecue lust ik niet. Net als het meeste andere, trouwens. Ik lust wel: pasta met precies de goede kaassaus, patatjes en fruit. Gelukkig zullen we onderweg fruit kunnen kopen. Lekker spelletjes spelen vind ik leuk. Meestal speel ik samen met iemand anders n partij. Ik geloof dat ik nog niet echt zelf een partij kan spelen. Machiavelli, daar snap ik bijvoorbeeld nog niks van.
Ik vind niet alles leuk aan reizen. Te veel in de camper zitten tijdens het rijden bijvoorbeeld. Of op een pont varen, daar houd ik ook niet van. Tijdens de reis zullen we gelukkig vaker niet rijden dan tijdens de zomervakantie in Noorwegen. Ik slaap samen met Gerrit in de alkoof. In die alkoof kan ik lekker spelen. Op deze foto vieren de knuffels en ik een feestje omdat Haasje jarig is. Ik houd niet zo erg van alleen maar kijken naar mooie dingen, ik wil kijken naar leuke dingen, of leuke dingen doen. Zoals hier het goudzoeken in Legoland in Denemarken. Dat was leuk.

Deze pagina is Hit Counter keer bekeken.